Airbag, Cacaofabriek Helmond 15-10-2022

Op gitaar speel ik ook al jaren mee met nummers van Pink Floyd. Ooit kwam ik op een dag de site Gilmourish.com tegen met tips hoe je je gitaar effecten etc. kunt afstellen om heel dichtbij hun sound te komen. Deze blog werd geschreven door gitarist Bjorn Riis. En zo kwam ik via die site uiteindelijk ook in aanraking met zijn band Airbag en zijn solo albums.

Een jaar of 5 geleden bezocht ik al eens optredens van zowel Airbag, als Bjorn solo.

Nu na wat jaren zonder concert tour, kwamen ze voor hun eerste optredens na de C-crisis naar Nederland. En dus bezocht ik hun optreden in de Cacaofabriek in Helmond.

Net als de avond ervoor in Zoetermeer hadden ze ook hier een uitverkochte zaal. Fans uit verschillende landen waren gekomen om te genieten van de show.

Qua sound doen ze uiteraard dus veel denken aan Pink Floyd, maar dan net wat moderner en steviger, met uiteraard veel gitaar geweld.

De heren komen zelf uit Oslo, waar ik zelf eerder dit jaar ook was tijdens mijn rondreis door Noorwegen. Grappig genoeg bleken we op die trip achteraf nog vlakbij de studio geweest te zijn waar zij af en toe wat van hun werk opnemen.

De band genoot er ook duidelijk van om eindelijk weer samen op het podium te staan.

En na afloop kwamen ze ook gezellig nog een praatje maken, handtekeningen uitdelen en foto’s maken met de fans. Ik hoop dat mijn fotoreportage de sfeer een beetje kan over brengen. Ik kan hun muziek en shows in ieder geval van harte aanraden!

nl_NLNederlands