The Pineapple Thief & LizZard @ Melkweg Amsterdam 29-9-2018

Nadat ik ze vorig jaar al 2x tijdens de Your Wilderness tour had gefotografeerd en foto’s had geleverd voor het Where We Stood live album was het mocht ik opnieuw The Pineapple Thief vastleggen. Dit keer kon ik op 29 september naar de Melkweg in Amsterdam om ze daar te zien spelen tijdens de Dissolution tour. Toen ik al vroeg aankwam bij de concertzaal om mijn fotopas op te halen zag ik tot mijn verbazing hoe de hele straat voor de Melkweg vol stond. En dan ook niet alleen met de vertrouwde progrock fans, maar vooral veel tienermeiden. Het bleek dat de Melkweg die avond in 3 zalen volle bak had. Maar ze hadden wel vaker met dat bijltje gehakt, dus dat kwam goed. Wel grappig was om het verschil tussen de 3 rijen te zien. Iedere act trok zo hun eigen type bezoekers :-)
Het voorprogramma van The Pineapple Thief werd verzorgd door de Franse band LizZard. Zij gaven een uitstekende set weg, ook met gave instrumentale stukken. De drummer Katy ging soms zo tekeer dat haar drumsticks aan stukken gingen, welke vervolgens naast me in het publiek belandden. De band had er duidelijk zin in. Ik vermaakte me ondertussen wel met fotograferen, van hun mocht ik tenslotte de hele set vastleggen.
Daarna was het tijd voor The Pineapple Thief. Hier moest ik snel werken, aangezien de fotografen enkel de eerste 2 nummers mochten fotograferen. Maar gelukkig heb ik ook daar wat leuke shots aan overgehouden, waarna mijn camera braaf de tas in verdween. The Pineapple Thief was lekker op dreef, het leek alsof ze nog hechter op elkaar waren ingespeeld. Ook de nieuwe gitarist George Marios was zeker een aanwinst. En Gavin Harrison op de drums blijft indruk maken, ik zat vrolijk mee te tikken op mn fototas haha. Hopelijk tot een volgende keer, ik heb me weer vermaakt!

en_USEnglish