Concertfotografie van Ramon in artwork live opnamen The Pineapple Thief

Alweer ruim een half jaar geleden kreeg ik plotseling e-mail uit Engeland. Iemand van een platenlabel gaf aan dat zij en de band The Pineapple Thief geinteresseerd waren in een foto die ik tijdens een concert van hun in januari had geschoten. Het label was begonnen aan het produceren van een livealbum van de band en ze wilden mijn foto gebruiken in het artwork. Na wat heen en weer mailen werden het zelfs meerdere foto’s.

Ook mocht ik een tijdje terug de band opnieuw fotograferen toen ze in Zoetermeer waren ter promotie van de aankomende live release. Dit keer echter mocht ik naar binnen als persfotograaf en kon ik het grote geschut meenemen, ipv de compactcamera waar de foto’s die ik tijdens het vorige concert had ingezet. Ook leuk was dat ik na afloop nog even de band kon ontmoeten.

Aanstaande vrijdag 6 oktober komt de live release dan eindelijk uit. De concertfilm heet Where We Stood, vernoemd naar een van de nummers uit het laatste album Your Wilderness. Deze week kreeg ik al mijn kopieën binnen van alle uitgaven. Mijn foto’s zijn te vinden in het boekje van de CD/DVD combi, de binnenkant van de Blu-Ray, in het grote boek van de special edition en ook nog op de download bon voor mp3’s. Erg leuk om zo je foto’s en naam terug te zien in het werk van een van de bands waar ik graag naar luister. De concertfilm is erg gaaf geworden en geeft ook een goede weergave van de strakke en energieke shows die de band geeft. Op het maken van concertfoto’s ben ik trouwens ook niet uitgekeken, dit smaakt zeker naar meer! ;-)

 

 

nl_NLNederlands