World Cup Skateboarding Rotterdam

Het fotograferen is bij mij eigenlijk ooit al begonnen in mijn schooltijd. Tijdens het skateboarden nam ik af en toe mijn goedkope 3 megapixel Trust cameraatje mee om wat actiefoto’s te schieten van mijn vrienden. Ik runde een website + forum en het was wel leuk om ook regelmatig wat beeld van ons clubje te plaatsen en verslag te leggen van demo’s en wedstrijden waar ik heen ging. Met die veel te trage, lage kwaliteit camera heb ik toen wel leren timen voor actiefoto’s. Iets wat tegenwoordig zeker nog nuttig is bij het fotograferen van onder meer races maar ook bij de concerten.
Toen ik zag dat dit weekend de World Cup Skateboarding Rotterdam aandeed begon het te kriebelen. Ik wilde het weer eens proberen, terug naar mijn roots. Een bak ervaring rijker en gewapend met wat betere gear ging ik op pad. Zo kwam ik terug in het Westblaak skatepark in Rotterdam. Inmiddels was het volledig verbouwd (mooi geworden). De skateshop die ooit nog wel eens een door mij georganiseerd wedstrijdje sponsorde was inmiddels van naam veranderd. Maar er werd nog geskate als vanouds! Van de organisatie was men zo vriendelijk mij als fotograaf toe te laten in het park zelf. Zo kon ik midden in alle actie mijn foto’s maken. (Af en toe even aan de kant duiken voor aanstormende skaters en boards). Het niveau lag hoog, van zowel de heren als de dames. De skaters kwamen van rond de hele wereld; Argentinië, Ukraïne, Frankrijk, Hongarije, maar natuurlijk was Nederland ook vertegenwoordig. Ook leuk was om de positieve sfeer onder de skaters onderling weer mee te maken. Altijd onderling respect, ook al rijden ze elkaar soms omver, geen gedoe. Uiteindelijk heb ik er een leuke set foto’s kunnen maken. Er is wat mij betreft nog ruimte voor verbetering, maar het kon slechter na een pauze van ruim 12 jaar :-) Zie hieronder mijn fotoverslag.

nl_NLNederlands