WEK Nieuwjaarsrace Zandvoort 2022

Soms word je wakker met een gevoel van, wat zal ik vandaag eens gaan doen? Mijn agenda voor het laatste weekend van januari was ineens onverwacht leeg. Een gepland feestje ging helaas niet door. Op zaterdagmorgen keek ik dus op mijn telefoon en zag ik de Nieuwjaarsrace van het Winter Endurance Kampioenschap voorbij komen. Het was mooi weer, gratis toegang en mijn camera lag al klaar. En zo besloot ik in de auto te springen.
En die gok pakte top uit. In Zandvoort kon ik zo mijn auto bij de Tarzanbocht neerzetten en dan daar een plekje zoeken om de start te fotograferen. Keurig weer. En als het zo bleef goede kans op een mooie zonsondergang zei ik nog tegen Richard van volgaspics.nl. Net als hem deed ik een rondje circuit om te ontdekken hoe het circuit erbij lag na de verbouwingen voor F1. Tijdens de Historic Grand Prix 2020 was de buitenring dicht voor bezoekers. Maar nu konden we gelukkig rond en waren er goede plekjes te vinden om te fotograferen. Halverwege de race werd het nog flink bewolkt. Maar uiteindelijk werden we getrakteerd op een mooie zonsondergang. Ik maakte nog wat foto’s bij de S bocht en haastte toen naar het rechte stuk waar Richard ook al foto’s stond te maken. Het licht viel mooi over het rechte stuk waarbij ik door het gaas mooi de auto’s op snelheid in het zonnetje kon fotograferen. De race werd uiteindelijk gewonnen door de #110 Porsche van PG Motorsport.
Met een grijns op mijn gezicht kon ik weer naar huis. Het racejaar is in ieder geval goed begonnen! Zie hieronder de resultaten.

nl_NLNederlands