USA 2016: Yosemite National Park

Aan de oostkant van Californië in het Sierra Nevada gebergte ligt Yosemite National Park. Dit is een van de mooiste natuurgebieden van de VS. We kwamen het park in via de oostelijke ingang en reden het park door via de Tioga Pass. Onderweg was er genoeg moois te zien, meren, grasvlakten, riviertjes, bergen. Ook rende er nog een hert vlak naast de weg. In het park leven ook beren, al kwamen we die niet tegen, wel gevaarlijk maar toch had een foto wel leuk geweest ;-) Op een middag hebben we nog een wandeling gedaan door Tuolomne Grove. Aan deze wandelroute in het bos waren ook diverse Sequoia bomen te vinden. Gigantische hoge en dikke bomen waarvan sommige een paar duizend jaar oud zijn. Uiteraard moesten we elkaar maar even op de foto zetten bij bomen waar je gewoon door een holte doorheen kon lopen.
Aan de westkant van het park zijn werkelijk adembenemende uitzichten te vinden op de bekendste bergen van de Sierra Nevada; El Capitan en Half Dome; een gigantische granieten bol die halverwege ineens afgehakt lijkt te zijn.
Bij Tunnel View was het uitzicht te vinden wat velen ook kennen als desktop achtergrond afbeelding van Apple’s OS X besturingssysteem. Na Tunnel View gingen we nog hoger de bergen in naar Glacier Point. Hier kon je een mooie wandeling doen waar je zo de hele vallei zag liggen. Vanaf de rand keek je zo 1 a 1,5 km de diepte in, onwerkelijk als je dan onderaan de auto’s ziet als piepkleine stipjes. Toen we weer beneden waren stopten we nog even bij de Merced River. Pa ging daar nog even op wat grote rotsen aan de rivier zitten. Het was een bizar plaatje met de bergen op de achtergrond. Zo’n klein mannetje daar beneden op iets wat toch behoorlijk grote rotsen zijn. Maar nietig vergeleken bij de bergen. Dit zullen we niet snel vergeten.

Related posts