USA 2016: Nevada

Aan het begin van de tweede week van onze reis vertrokken we naar het wilde westen. We namen het vliegtuig van Washington naar Las Vegas. Onderweg zagen we uit het raam het landschap geleidelijk veranderen. Het laatste gedeelte van de reis zagen we vanuit de lucht al diverse plaatsen waar we de komende dagen zouden doorbrengen: Monument Valley, Grand Canyon, Lake Powell en uiteindelijk natuurlijk Las Vegas. Het bizarre was dat direct nadat je via de loopbrug het vliegtuig uitliep je al terecht kwam in een ruimte vol met gokkasten. Je kon dus meteen van je zakgeld af. Wij kozen ervoor om toch maar eerst te kijken hoe het met de koffers was. In het geval van mn vader bleek dat dus niet al te best te zijn. De douane had zijn koffer ter inspectie opengebroken. De koffer kwam half open, half met tape bij elkaar gehouden van de band af. De sloten waren gemolesteerd. Afijn, uit oogpunt van veiligheid weet de douane nu in ieder geval wat voor ondergoed mn vader draagt. De rest van de reis hebben we maar mijn Travelbags kofferriem om zijn koffer gedaan en bij de eerste beste 7 Eleven nog een rol tape gehaald om hem voor de terugreis nog bij elkaar te houden.

Nadat we de huurauto hadden opgehaald gingen we naar onze eerste stop in het westen. Op een uurtje van Las Vegas lag het Valley Of Fire State park. Dit park heeft verschillende vuurrode rotsformaties en met een mooie route erdoorheen. Het wilde westen gevoel kwam hier toch wel bij los.

Een aantal dagen later tijdens onze tour kwamen we weer terug in Las Vegas om daar nog een nacht te blijven. Het was toch wel weer apart om bij aankomst met onze koffers door een casino heen te rollen richting de incheckbalie. Na een uitgebreid buffet zijn we nog even de stad bij nacht gaan bekijken. Het was er hectisch en warm. Wel bijzonder om te zien wat er uit de grond gestampt is. Bij The Venetian een complete gracht met Venetiaanse gondels, verderop de eifeltoren, etc. Net als in New York waren er weer genoeg straatartiesten, al waren ze hier vaak wat schaarser gekleed… De beroemde waterfonteinen bij de Bellagio konden we natuurlijk niet missen. De volgende ochtend reden we ook nog langs de Gold & Silver pawn shop bekend van de serie Pawn Stars.

Related posts