USA 2016: Dieren in de VS

Als je een ander land, en zeker een ander continent bezoekt kom je daar in de natuur ook andere dieren tegen dan hier in Nederland.
Zo zie je overal in parken eekhoorntjes. Voor wie de film Up! gezien heeft; we hadden regelmatig een SQUIRREL!!! momentje. Wij Nederlanders komen ze hier niet vaak tegen, maar voor de amerikanen zijn ze meer een plaag. Iemand die we spraken omschreef ze als “rats in tuxedo”. Leuk om te zien, maar het blijven knaagdieren die toch schade aan kunnen richten. In Yosemite National Park werd zelfs gewaarschuwd dat ze de pest met zich mee kunnen dragen (ja inderdaad, die enge ziekte uit de middeleeuwen).

Op verschillende plaatsen hebben we ook kolibries gezien. Op een ochtend zaten ze zelfs gewoon continu bij het terras van het hotel waar we zaten te ontbijten. Op een paar meter van ons kwamen ze naar speciale drinkbakjes toe. Het zijn erg kleine snelle vogeltjes. Het scherpstellen was best lastig omdat ze zo klein zijn en snel bewegen. Als ze fladderen met de vleugels dan krijg je de vleugels met een sluitertijd van 1/320e van een seconde nog niet stil op de foto, best snel dus…

Een van de hoogtepunten van onze reis was een tocht waarbij we met een boot vanuit de haven van Monterey, Californië de stille oceaan opgingen om walvissen te spotten. Het was lang onduidelijk of we ze gingen zien. De oceaan was soms ruw en er hing een lichte mist. Maar na een tijd varen (en goed vasthouden) zagen we in de verte de eerste bultrug walvissen, de vaart was toch niet voor niets! Al snel kwamen ze ook dichtbij de boot omhoog, soms zelfs met met meerdere tegelijk. Altijd hoorde of zag je ze eerst water spuwen waarna tenminste de rug boven water kwam en ze soms met de staart zwaaiden. Op den duur sprong er een zelfs een heel eind uit het water, gevolgd door een enorme plons. Ik had nog zo gezegd, geen bommetje… Dat heb ik helaas niet voor jullie op de foto omdat ik net met de camera op een andere walvis gericht was. Hetzelfde met dolfijnen, die doken soms plotseling op, maar bleven niet lang genoeg om  in beeld te krijgen. Maar gelukkig waren er ook nog genoeg zeeleeuwen en vogelsoorten om me mee te vermaken. Al met al een geslaagd tripje!

Related posts