USA 2016: California

Na ons verblijf in Yosemite National Park reden we verder door Californië, op naar de kust, naar Monterey. Onderweg zagen we dat in deze staat genoeg landbouwgrond te vinden was. Er werden allerlei soorten groenten en fruit verbouwd. Maar zo einde van de zomer heerste er een flinke droogte. Grote stofwolken achter de tractors op het land en zelfs een bord “Please Pray For Rain” kwam voorbij. Uiteindelijk kwamen we aan bij het andere uiteinde van het vaste land van de VS. We kwamen bij de stille oceaan. Om nog wat van de kustlijn te zien reden we over Highway One door Big Sur. Helaas kwamen er flinke mistbanken opzetten waardoor we niet veel van de oceaan zagen. Op naar Monterey dus waar we de volgende dag met een boot de oceaan op gingen om naar de walvissen te gaan kijken.

Toen we de boottocht achter de rug hadden gingen we via Highway 1 richting San Francisco. De route bracht ons ook door Silicon Valley waar alle grote software bedrijven te vinden zijn. Zo brachten we nog kort een bezoek aan Apple. Apple had net de iPhone 7 aangekondigd en in de Apple Store naast het hoofdkantoor was deze al te testen. Bij Google maakten we een wandeling over de campus waar we nog een opgezette T-Rex tegen kwamen. Medewerkers reden rond op hun fietsjes in de bedrijfskleuren en deden hun werk op een terras of gingen wat sporten op de sportvelden. Er wordt daar best aardig voor het personeel gezorgd.

Uiteindelijk kwamen we bij onze laatste bestemming; San Francisco. De stad is natuurlijk bekend van de Golden Gate brug en Alcatraz. De stad ligt uitgespreid over een aantal heuvels aan de baai. Als je door de straten loopt is het af en toe aardig klimmen. De weg leek soms wel haast 45 graden omhoog te lopen. In sommige straten moesten auto’s ook gewoon haaks op de rijrichting parkeren. Anders zouden ze zo de heuvel afrollen. We zagen hoe iemand achteruit zn parkeerplek verliet en toen vervolgens de auto verder maar al remmend de heuvel af liet rollen, gas geven was niet nodig. Ook zijn natuurlijk de trammetjes, de cable cars een bekend beeld van de stad. In de stad merkte je ook nog de invloed van Silicon Valley. Ook hier had je kantoren van Firefox, Oracle etc. Maar ook als je hier de Madame Tussauds voorbij liep zag je Mark Zuckerberg van Facebook al zitten en op de posters ook Steve Jobs van Apple. Deze stad had echt weer andere idolen als in Las Vegas of New York waar men toch meer op showbizz georiënteerd was.

En zo kwam dan toch echt een einde aan onze reis. Na 4318 kilometer in de auto, 3 boottochtjes en in totaal zo’n 23 uur vliegen waren we terug in Nederland. Het was zonder overdrijven de reis van ons leven. We hebben ongelofelijk veel gezien en meegemaakt. USA tot de volgende keer?! Gelukkig hebben we de foto’s nog! ;-)

Related posts