TT Assen 2022

3 jaar geleden was het alweer dat ik mijn eerste opdracht voor Global Tickets deed bij de TT Assen. Sinds die tijd heb ik nog wat andere dingen voor ze gedaan. Maar zodra de C-crisis losbarste ging een uitstaande offerte de ijskast in, en werd het stil. Begrijpelijk, alle evenementen ging immers ook een streep door, ik had met ze te doen en vreesde dat dat hard aan zou komen voor ze. Maar dit voorjaar is de boel weer open gegaan en liep het ook bij Global Tickets storm. Het publiek lijkt de schade in te willen halen. En zo kwam de vraag of ik opnieuw een reportage kon maken tijdens de TT. Dit keer ook nog met modellen erbij, hoe kon ik dat nou weigeren, haha.

Zaterdag scheen het zonnetje gelukkig wel

Iets nieuws wat ze onder de aandacht wilden brengen was hun camping die ze dit jaar hadden. Zo kwam het dus dat de eerste foto die ik maakte niet van een racemotor was, maar van het ontbijt in de kantine van de voetbalclub A.C.V. waar de camping was. Het weer zat die ochtend niet mee, waar ik al bang voor was. Dus maakte ik wat foto’s van de kantine en wat foto’s in de glamping tenten en verder vooral een natte camping. Vandaar dat ik de volgende dag maar ben teruggegaan toen het wel zonnig was voor betere zomerse camping beelden.

Daphne & Djieyanti bij de camping receptie
Zoals ik al zei, het regende dus die eerste ochtend


Maar die eerste morgen stond dus ook al een eerste shoot met modellen op het programma. Gedurende het weekend zou ik shoots hebben met Daphne, Djieyanti en Demi. Deze waren voor het promoten van de camping. En ook langs het circuit en op tribunes om natuurlijk het evenement zelf aan te prijzen. Het was uitdagend om te doen. Met het slechte weer op vrijdag en later in het weekend de shoots op het circuit inpassen met de baanactiviteiten en sfeerrapportage daar ter plaatse is soms best improviseren. Maar uiteindelijk levert het toch de gewenste foto’s op en daar gaat het om. Het was leuk om met ze samen te werken en ook op deze manier met ze kennis te maken en te weten hoe het er in die business aan toe gaat. De dames reizen verschillende motorraces door europa af soms best een hectisch leventje, maar dan toch laten ze zichzelf weer van hun beste kant zien.

Typisch Assen: Djieyanti en Demi bij het rechte stuk
En op de Global Tickets tribune

Gedurende het weekend maakte ik ook de nodige sfeerbeelden, beelden voor de website voor verkoop van (toekomstige) tribunes, en een rapportage van de laatste editie van de Rossi Stekkenwal tribune. Maar natuurlijk ook mijn specialiteit: actiefoto’s van het motorracen. Hiervoor had ik nog een andere lens gehuurd voor wat meer zoombereik. En in de natte trainingen op vrijdagmiddag gaf dit gelijk gave beelden.

Beentje uitgooien en insturen maar
Spiegeltje…Spiegeltje…

Ook gedurende het weekend maakte ik wat mooie meetrekkers en closeups van de rijders in actie.

Franco Morbidelli in actie

Soms voelde ik me net een kind op sinterklaasavond als ik weer mooie pareltjes van beelden van die dag zag inladen op mijn laptop.

Dringen geblazen voor de bocht.
Kampioen Quartararo op 1 wiel
Zonta van der Goorbergh in de bocht

Experimenteren met marshalls tussen jou, het hek en de motoren + lage sluitertijden = lekker strepen trekken

Met gemiddeld meer dan 10km per dag lopen met fotorugzak, wisselende weersomstandigheden, spontaan geplande fotoshoots en afgesloten hekken en tunneltjes rond de baan was het soms best aanpoten. Maar ik kan toch terugkijken op een geslaagd weekend en weer een mooie reportage.

Tot de volgende keer maar weer!
nl_NLNederlands