The Pineapple Thief & Trope 05-03-2022

Eindelijk weer een concert! Het was al 3 jaar geleden dat ik The Pineapple Thief gezien en gefotografeerd had. Maar eindelijk keert alles weer terug naar een enigzins normale situatie. En dus gingen ze meteen op een nieuwe tour door Europa. De Boerderij in Zoetermeer was opnieuw hun domein, dit keer zelfs 2 avonden achter elkaar. Ik bezocht de eerste uitverkochte show op 05 maart.

Als support act zette Trope een prachtige akoestische set neer. Normaal rocken ze natuurlijk met electrische gitaar. Maar met alleen zangeres Diana Studenberg en gitarist Moonhead wisten ze toch een mooie krachtige set neer te zetten. Het was ook leuk om ze achteraf nog even te spreken. Het bleek dat ze helemaal uit Canada en Australië kwamen, best een tripje dus!

Bruce Soord richt wat woorden tot het publiek in het Nederlands

The Pineapple Thief had er ook echt weer zin in. Bruce vroeg in het Nederlands aan het publiek of het voor iedereen ook weer het eerste concert in lange tijd was. Volmondig ja natuurlijk. Als tourgitarist hadden ze Beren Matthews bij zich, die qua spel ook goed bij de band pastte. En de rest van de band was weer als vanouds op dreef, maar met weer nieuwe nummers van het album Versions of the Truth erbij. Qua fotografie heb ik ook nog gebruik gemaakt van mijn groothoek lens, wat ook bijzondere foto’s opleverde met de hele band erop, soms inclusief meeklappend publiek, alsof je er bij bent. Het was weer een geslaagde avond. Tot de volgende keer en geniet van de foto’s!

nl_NLNederlands