The Pineapple Thief & O.R.k. Zoetermeer 01-03-2019

Het kon haast niet missen; The Pineapple Thief kwam op 1 maart 2019 weer terug in Nederland en uiteraard was ik er ook nu weer bij. Voor het 2e deel van de Dissolution tour stonden ze in Cultuurpodium Boerderij in Zoetermeer, waar ik ze in 2017 ook gefotografeerd had. De heren leken nog al hechter op elkaar ingespeeld en hadden er duidelijk zin in. Tijdens de eerste 3 nummers mocht ik ze fotograferen. Met een bomvolle uitverkochte zaal had ik niet veel bewegingsruimte, maar desondanks heb ik toch een leuke set kunnen schieten. Deze serie heb ik in zwart-wit gemaakt, in de stijl van het artwork van het Dissolution album.

In het voorprogramma van The Pineapple Thief stond de band O.R.k. Tot een paar maanden geleden kende ik de band niet. Maar ze zijn serieus aan de weg aan het timmeren. In hun bezetting zit ook bassist Colin Edwin, die ik eerder zag met Porcupine Tree. En als drummer Pat Mastelotto, die net als drummer Gavin Harrison van TPT ook lid is van King Crimson. Hun hele set mocht ik fotograferen, hierbij had ik op dat moment een stuk meer bewegingsruimte. Het unieke was ook dat het drumstel van Pat vlak aan de rand van het podium stond. Hierdoor kon ik close-ups schieten van de meester aan het werk (iets wat met drummers vaak lastig is) en ook met mijn groothoeklens gave overzichtsfoto’s maken. Pat gaf me op den duur zelfs een drumstick aan die zijn beste tijd wel gehad had na een stevig potje drummen, waarvoor dank! Ik heb me weer bijzonder goed vermaakt, tot het volgende concert!

nl_NLNederlands