Nürburgring NLS 10-7-2021

Na bijna een jaar zonder raceactie was ik op 10 juli eindelijk weer eens bij een race. Voor het eerst maakte ik een race mee op de Nürburgring Nordschleiffe. Een heerlijke plek om te vertoeven als het weer eenmaal meewerkt. Eerder die week tijdens een vakantie in de Eiffel hadden we al even langs de baan gekeken tijdens een touristenfahren sessie. Bezoekers konden met hun eigen auto de baan rond. Maar het kwam met bakken uit de lucht en ik regende dan ook zeiknat tijdens het maken van wat foto’s. Maar op de zaterdag tijdens de race was het prachtig weer. Zo kon ik lekker de bossen in en het circuit ontdekken. De mooie heuvelachtige omgeving, de bossen en legio goede fotoplekjes maakten het voor mij een geslaagd tripje. Een flink veld van zo’n 140 auto’s, in 3 startgroepen opgedeeld, deed mee. Van dikke GT3’s tot de bekende Opel Manta met vossenstaart aan de antenne. Van Porsche’s tot een Dacia, het was een bonte boel. Ook was het mooi om te zien dat het publiek langs de Nordschleiffe weer zonder gedoe gewoon kon genieten van een race. Geen tests, kapjes of andere overtrokken dingen. Gewoon klapstoeltje mee en relaxed in de bossen rondhangen. Wat mij betreft was dit niet de laatste keer dat ik een race aan de ring bijwoon!

nl_NLNederlands