FIA WEC & ELMS Silverstone 2017

Afgelopen weekend bracht ik voor het eerst een bezoek aan het circuit van Silverstone. Daar zou ik van zowel de European Le Mans Series als van het FIA World Endurance Championship de openingsraces van het seizoen 2017 gaan kijken.
Na wat vertraging onderweg kwamen we precies met de opwarmronde van de ELMS race aan de baan, net op tijd om de start te zien. Een mooie race volgde waarin genoeg gebeurde. Met nog 1 ronde te gaan werd de leidende G-Drive racing auto ingehaald door de United Autosports LMP2 van Filipe Albuquerque die een enorme eindsprint had ingezet.
De race op zondag was zeker niet minder spectaculair. In 3 van de 4 klasses werd in de laatste minuten nog om de leiding gestreden, heerlijk! Silverstone zelf is overigens ook het bezoeken waard. Alles is prima aan te lopen. Mocht je daar geen zin in hebben dan kun je altijd nog gratis een dubbeldekker bus met ingebouwde wifi pakken om aan de andere kant van de baan te komen. Voor fotogekken zoals ik waren er ook volop plekjes te vinden om mooie actiefoto’s te kunnen maken van de auto’s. Kortom een geslaagd raceweekend!

nl_NLNederlands