TT Assen 2019

De TT in Assen. Ooit ging mijn vader er ieder jaar in alle vroegte op de motor heen om de race mee te maken. Zelf heb ik de race in 2008 en 2010 bezocht. Dit keer was alles anders, dit keer kwam ik er om te werken. Voor Global Tickets mocht ik tijdens het jaarlijkse MotoGP weekend op het TT Circuit in Assen aan de slag. Ik mocht een reportage maken van alles wat ze hun klanten daar te bieden hebben; van de kassa tot op alle tribunes, van de VIP ruimte op het paddock tot de actie op de baan.

Voor Global Tickets was het belangrijk om alle uitzichten vanaf alle tribunes goed op de foto te hebben. Op die manier kunnen ze in de toekomst klanten op hun site een goed beeld geven van waar ze kaarten voor bestellen. Zodoende heb ik op de zaterdag een uitgebreide ronde over alle tribunes gemaakt. Maar ook zondag heb ik vanaf hun eigen Global Tickets tribune bij de Strubben ook sfeerfoto’s gemaakt. Erg leuk om terug te zien was dat ik ook daarbij crashes tijdens de Moto2 race en de eerste reacties van het publiek daarop kon vastleggen. Dat geeft toch net dat stukje extra beleving.

Ook heb ik in de TT Legends Club in het paddock vastgelegd hoe daar onder het genot van een hapje en drankje het raceweekend beleefd kan worden.

Maar daarnaast had ik ook de ruimte om actiefoto’s te maken van het evenement. Ook daar heb ik de nodige kilometers voor gemaakt rond de baan om het spektakel vast te leggen. Bij de Ramshoek was het fantastisch om te zien hoe de coureurs met grote snelheid zo ongelofelijk plat door de bocht suizen, gaaf, zeker als je er dicht op staat. Daar wist ik ook nog een foto van Jorge Lorenzo te maken. Enkele ronden later steeg er aan de overkant een stofwolk op. Hij was er hard afgegaan, liep met moeite naar de ambulance en bleek later een gescheurde ruggenwervel te hebben. Ondanks de veranderingen sinds de tijden dat mijn vader er heen ging, zoals betere pakken met airbags etc. blijft het toch een gevaarlijke sport. De race werd uiteindelijk gewonnen door Maverick Vinales die met zijn Yamaha sinds lange tijd weer aan het langste eind trok. Tweede werd kampioenschapsleider Marc Marquez. En polesitter Fabio Quatararo werd derde. Publiekslieveling Rossi kwam helaas al vroeg ten val. Niet normaal hoeveel fans deze man heeft, en hoeveel kraampjes met merchandise van hem daar stonden. Zelf was ik erg blij met een foto van hem waarop hij een flinke wheelie maakt na een proefstart. Het vooruitdenken en zorgen dat ik op de juiste moment op die plek stond leverde de foto die ik wilde. Iets wat ik gedurende het weekend verder ook kon toepassen voor mijn opdracht. Al met al zijn de klant en ikzelf tevreden met de foto’s van het weekend. Een geslaagde samenwerking tijdens het TT weekend dus, dat er maar meer mogen volgen!

en_USEnglish