Autocross Zevenhuizen Hemelvaartsdag 2022

Al jaren volg ik allerlei soorten auto- en motorsport. Maar om een of andere reden had ik nog nooit een autocross evenement bezocht. Dus op hemelvaartsdag 2022 ging ik naar Zevenhuizen in Zuid-Holland om een middagje te fotograferen. Eind van de dag zat ik helemaal onder het stof… Ergens daar tussenin was er heel veel gebeurd.

Zo vlogen er diverse auto’s, soms meerdere malen, over de kop.

De zwaarste stockcars die meereden deden denken aan de stockcars die ik in Indianapolis drie jaar geleden had gezien, inclusief ronkende v8. (dat was ook op de donderdag voor de Indy 500 toevallig).

Verder reden er ook volop sloopauto’s, kevers, buggy’s etc. rond. En als het dan mis ging, ging het soms goed mis. Maar daarna was het altijd weer een kwestie van rechtzetten en verder rijden, of slepen. De rolkooien deden hun werk gelukkig.

Ook hier werd flink gestreden in korte sessies. Soms grote velden, soms kleine groepen, maar altijd actie, en veel stof, zeker als je in de bochten staat waar de actie gebeurt.

Continu actie en een gezellige landelijke sfeer, en dat eigenlijk te midden van de grote steden. Wat mij betreft is het voor herhaling vatbaar Hieronder staat het album. Geinteresseerd in een van de foto’s, of zoek je een foto van een specifieke deelnemer? Neem even contact op.

nl_NLNederlands